Mitt vitnesbyrd

MØRKE.GITTER.lyseskinner.blomsterJH.

Etter ei helg på fylla, hadde jeg opplevelsen av at grensa var nådd, nå var det nok. Jeg ønsket å få orden på livet mitt, men hvordan få orden på livet mitt? Til nå hadde alt konsentrert seg om fest og finne ei dame som var oppegående. Etter en stor fest, våkna jeg tidlig denne morgenen, fylle nervene var der, telefonen hadde jeg slått av og døra var låst, jeg husket kun små øyeblikk fra kvelden før.

 

I oppveksten hadde jeg flere familiemedlemmer som tror på Jesus, og mange fortalte meg om troa si, med det var bestefar min som var familiens store taler. Jeg var en av de få i familien som levde et veldig utsvevende liv med fest og fyll som den store lidenskapen.

 

Lite viste jeg at denne morgenen skulle bli starten på noe som jeg ikke viste konsekvensen av. Mens jeg lå der i senga, ba jeg til Gud, noen ganger gjorde jeg det, men stort sett hadde jeg så dårlig samvittighet for alt det galne jeg hadde gjort, så det var best og ikke plage han. Men nå tok jeg mot til meg og ba heilt enkelt og oppriktig om at han måtte få orden på livet mitt. Sener i livet leste jeg i bibelen at hver den som påkaller Herrens navn skal bli frelst.

 

Svar på bønn

En dag eller to senere kommer beste kameraten min på besøk, han kunne fortelle at han hadde kommet i kontakt med noen som snakka om tegn og under, de sa de trodde på Jesus, og at de skulle besøke et hus fellesskap på Stord. Det var en plass flere kristne samles. Han ble invitert og fortalt at der skulle de fortelle flere historier. Jeg og beste kameraten min ble enige om at det var sikkert spennende og bestemte oss for og blitt med, for å høre hva de var.

 

Men når dagen kom, kjente jeg at dette hadde jeg ikke lyst og være med på, det var absolutt ikke interessant, og i tillegg var det onsdag, tidligere den store utedagen på Stord. Men etter mye overtalelse fra beste kameraten ble jeg med på møte. Samlinga var i en privat bolig, det var ca. 15-20 stk. som var samlet. Det første som slo meg når jeg kom inn døra var en ubeskrivelig opplevelse av fred som fylte huset. Vi hilste på gjengen og de virket trivelige alle sammen. Guds ord vart forkynt og jeg stor koste meg i lag med flokken, da kvelden var over gikk jeg hjem med godt humør etter en flott kveld. Beste kameraten og jeg bestemte oss for å bli med neste gang som var onsdagen etter.

 

Ikke interessert

Neste onsdag kom, og begynte som sist gang. Beste kameraten min ønsket meg med på samling med flokken av kristne, men jeg var ikke interessert. Det var onsdag og den store utedagen i ukedagen på Stord. Det endte med at han klarte å overtale meg denne gangen også og jeg ble med.

Når jeg kom inn døra startet det som sist, det var en fred som fylte huset, det var godt og være i lag med folka. Denne gangen var en frimodig mann med på samlinga, han kom bort til meg og utfordret. Han spurte om jeg ønsket følge Jesus, om Jesus skulle få bestemme hvordan jeg skulle leve. Barnetroa på Jesus hadde jeg, jeg kjente at en del av meg ønsket det flokken hadde og en annen del ønsket det ikke, kun for jeg viste at da måtte jeg gjøre en del justeringer i forhold til hvordan jeg levde.

Jeg opplevde en enorm indre kamp, frem og tilbake skal, skal ikke. Til slutt gav jeg etter, ja seier jeg, jeg ønsker og følge Jesus, og la han ta styringa i livet mitt. Den frimodige mannen leder meg gjennom bønn, der jeg ber etter det han ber. Vi ber til Gud om en ny start, ber om at han skal tilgi synden jeg hadde opparbeidet meg, at han skal gjøre alle ting nye og at han skal nå veilede meg som ny kristen.

 

Frelse

Herren var ikke sein med å svare, etter vi hadde bed, fikk jeg en enorm glede på innsida som jeg ikke hadde opplevd før. Det morsomme med denne kvelden var at Gud frelste beste kameraten min også uten at vi viste om hverandre. Den frimodige mannen hadde utfordret beste kameraten min også, det endte opp med at han hadde og tatt det samme valget som meg. Når vi fant ut av det, ble det stor begeistring, en fantastisk opplevelser.

 

Gud viste hva han gjorde, han forsto vel at det var eneste muligheten han hadde for at jeg skulle overleve den første tiden som ny kristen. Jeg trengte støtte, verden drar i alle retninger, så leser vi om en motstander i bibelen som bruker alle triks han har for å få mennesker til å snu ryggen til Jesus, klarer han få kristne til å falle og leve i synd, står det i Guds ord at synd fører til død, og da har han gjort jobben.

 

Guds nærvær

Dagene etter den store kvelden var fantastisk, det var tydelig Gud hadde gjort noe med meg, banninga forsvant uten at jeg hadde gjort noe for å ta meg sammen, jeg som var så rutinert hadde plutselig problem og finne ord. Hadde nå med en fred og ro på innsida som er fantastisk. Festinga hadde jeg bestemt meg for å slutte med, siden det sjelden førte med seg noe som Jesus ville klappe meg på skulderen for, så jeg tømte like godt lageret mitt med vin ut, 55.liter rett i toalettet.

 

Dagene som kom ble mye brukt i lag med beste kameraten min, vi var jo nå begge to kommet til tru på Jesus. Husker vi skulle prøve å be i lag i stua heime oss meg, det endte med latter kikk og vi fant ikke heilt ut om det var ok for Jesus og le i den settingen, men vi kom fram til at det var sikkert ok, for Jesus selv var salvet med gleden olje.

 

Bestefar dør

Bestefar min var en Guds mann, og ei stund etter det nye livet mitt hadde begynt, bestemte jeg med for å fortelle hva Jesus hadde gjort i livet mitt. Han hadde enda ikke hørt den store nyheten om hva som hadde skjedd. Han var nå på sykehuset, han hadde kjempet med kreft den siste tiden. Jeg fikk fortalt han at nå hadde jeg blitt en kristen. Det var bønne svar for han, han ba trofast om at alle i familien måtte oppleve Jesus. Da jeg lukket døra bak meg etter besøket, døde bestefar, og han fikk lov å reise videre. Jeg fikk en opplevelse av at jeg fikk stafett pinnen overlevert fra bestefar den dagen.

 

Som Jesu etterfølger forsto jeg at det var viktig å kjenne bibelen, så jeg var rask til å begynne å lese i den. Etter to uker som kristen leser jeg at det er nødvendig å bli døpt, ingen hadde fortalt meg om dåp. Jeg var døpt som barn da jeg ikke viste verken godt eller vondt. Men i bibelen sto det at mennesker ble døpt når de hadde kommer til tro på Jesus. Dåpen var en begravelse av det gamle livet, der du dør fra, begraver liket og stått opp til ett nytt liv med Jesus. Full neddykkelse under vann.

 

Dåp

14 dager etter jeg hadde tatt imot Jesus ble jeg og beste kameraten min døpt på vår egen bekjennelse, i Ådlands vannet på Stord, sammen med mange mennesker fra husgruppa og to andre som også ønsket å bli døpt.

Jeg begynte å vitne for familie og venner. På jobben fortalte jeg om hva som hadde skjedd i livet mitt, det rare var at nesten ingen trodde på meg, dette er ett sprell frå meg sa de. For mange gikk det lange tider før de forsto at det ikke var en spøk.

 

Fylt av Den Hellige Ånd

Mangen sterke opplevelser for en ny kristen, husker episoden da var jeg på jobb, jobbet da som sveiser, jobben jeg hadde den dagen på plattformen, var nede i dobbeltbunn og jeg var ganske alene. Jeg hadde sveisemasken på og hadde god anledning til å snakke høyt med vår Herre uten at alle rundt skulle riste på hode.

 

Jeg snakket med Gud, så ba jeg om at jeg måtte få tungetale, hadde observert flere kristne som hadde det. Etter ei stund i bønn var det som tunga tok “fyr”, jeg kunne snakka i tunge. Opplevelsen var som jeg snakket flyttende arabisk, jeg kunne styre det selv, men ville ikke stoppe. Jeg holdte på i 10-15 min, aldri før hadde jeg hatt en så spesiell opplevelse, for jeg viste at dette var noe jeg ikke gjorde av meg selv. I ren begeistring gikk jeg og fortalte det til en arbeidskollega som ikke var kristen, så jeg forstår i dag hva han må ha tenkt om saken. Så der på jobben ble jeg fylt med Den Hellige Ånd.

 

Vegen

Nå i sommer er det 12 år siden dette skjedde, og jeg elsker Jesus mer nå enn i starten. Jesus er for meg livet. Hans fred har jeg fortsatt på innsida, ønsket om og stadig lære han og kjenne driver meg. Han er min veileder og hjelper i hverdagen.

 

Livet blir ikke automatisk lett om du velger å følge Jesus, livet har mange utfordringer. Men forskjellen er at han er med, han er trofast og har lovet å være med i alle ting. Etter mange år kan jeg sei at Gud er nådig, jeg har gjort mange feil, og angrer flere valg. Men Gud kommer med sin hjelp, når vi vender om til Han. Gud har skapt oss med en spesiell hensikt, han ønsker felleskap med oss. Vi var planlagt før verdens grunnvold var lagt. Han ønsker vi skal vende oss til han, så Han kan lege oss og gjør oss hele som mennesker. Han Har kun gode planer for oss.

 

Gud legger fram for oss livet eller døden, velg livet.

 

Vær velsignet.