Jesus griper inn

Når jeg ser tilbake på livet, oppdager jeg at Gud alltid har hatt sin hand på meg. For vist ikke, hadde jeg ikke vært her i dag tror jeg. Nå er det ca. 9 år siden jeg valgte å ha Jesus som Herre i livet, vendte om til Han. Før valget hadde Gud sent ulike mennesker for å fortelle om Jesus, men jeg tok ikke noen valg.

 

Det var liksom noe mer jeg søkte etter. Jeg måtte ha mer enn ord, jeg måtte få oppleve Gud selv.

 

Livet mitt var fint på utsiden og alle trodde vel at Anne var en positiv og glad jente som blir med på det meste. Men inni meg var det en helt annen story med uro, stress, spørsmål om livet, løgner og enorm lengsel etter kjærlighet.

 

Sommeren 2005 etter VGS lå jeg på en bademadrass på Rhodos, jeg hadde nettopp lest en mail om opptak til en folkehøgskole. Jeg ba fra hjertet mitt til Gud, og sa, om du vil send meg på folkehøgskolen så tar jeg det som et tegn.

 

Jeg trodde jo litt på Gud for barndomsvenninnen min hadde blitt en kristen, hun fortalt meg om Jesus og Gud. Gud svarte bønnen min og jeg kom inn.

 

Året var kjempe vanskelig og jeg var så mye syk, men i alt dette traff jeg Anna. En pensjonert lærer, konen til presten i bygden. Hun fortalte meg om Jesus, sådde så mye sannhet i meg og ga meg så mye omsorg.

 

Folkehøgskolen fikk meg også innpå tanken om å jobbe med barn, så jeg søkte på lærer studie, men jeg kom ikke inn på høgskolene som jeg hadde tenkt. Veldig underlig for jeg hadde snitte jeg trengte. I hast og panikk gikk jeg på resttorget, der sto det ledig på Stord. Jaja, tenkte jeg, vet ikke helt hvor Stord er men. Klikket ok og så ble det studie på Stord.

 

Høsten 2006 flyttet jeg til Stord for å starte studiet. Der traff jeg en gjeng kristne som ikke bare sa de var kristne, men jeg så Jesus i måten de levde, Jesus var midt i blant dem. De elsket Herren og hans Ord, de lovpriste Han og brukte tid sammen.

 

Det var DETTE jeg hadde søkt etter. En levende Jesus som hadde all makt. Det var dette live jeg ville ha! Jeg ble spurt om jeg var kristen. Ja, jeg er vel det svarte jeg då. Men så spurte de meg om Jesus var Herre i livet mitt. Da stakk det i hjertet mitt! For Han var ikke Herre i mitt liv, det var det jeg selv som var. Jeg forsto at her måtte jeg snu kurs og ta et valg om å ha Han som Herre i livet.

 

Jeg vendte om til han. Dette viste Jesus meg var nødvendig for at livet mitt skulle begynne å bli helt. Fremdeles trodde jeg ikke dåp var viktig og Den Hellige Ånd forsto jeg ikke noe særlig av.

 

Noen mnd. senere var vi samlet med samme gjengen, da jeg ba Gud måtte fylle meg med sin Hellige Ånd. Da kom Den Hellige Ånd og fylte hele meg og tungetalen bare begynte og flyte ut av meg. Det opplevdes helt naturlig og Guds fred fylte meg helt enormt.

På vei hjem den kvelden bare datt det ut av meg, jeg trenger å bli døpt, sa jeg til vennene mine. Det ble jubel i bilen, og kvelden etter ble jeg døpt i et badekar, og fikk gravlagt det gamle menneske. Jeg sto opp til et nytt live med Kristus, og synden regner jeg som død, som jeg leste bibelen. Dette var bare begynnelsen på et nytt liv.

Å lære å kjenne Jesus, sannheter, ta i mot hans kjærlighet og la han få ta meg videre. Gode dager og vonde dager. Men alltid en levende Jesus som griper inn med under og fred. Han tar meg videre med å bli kjent med seg. Jo mer jeg slipper han inn jo mer spennende blir det. Det er ikke alltid lett, for det er en kamp, men å slippe Jesus til er alltid løsningen, for Han har seiret over kampene.

 

I dag elsker jeg å lese Bibelen, det er kanskje rart for mange, men Han er Ordet. Jeg finner sannheter som setter meg fri, mer og mer. Det er virkelig mat for min sjel og ånd.

 

Å ha mann eller barn var ikke noe jeg tenkte på før eller noe jeg drømt om. Men da Den Hellige Ånd flyttet inn, så gav han meg en lengsel etter familie. Så etterhvert begynte jeg og tenkte, ja, kanskje jeg skal få meg en mann og gifte meg.

 

En god kristen venninne tipset meg om å skrive ned noen ønsker til Gud om hvilke kvaliteter mannen min skulle ha. Og det gjorde jeg. Ja, Gud svarte meg og i dag er jeg gift med min drømme mann. Gud er opptatt av meg og hører når jeg ber.

Bønn er mektig, et privilegium og det er Guds hjerte at jeg skal komme til han å dele hjertet mitt med han. Han har omsorg for meg.

 

 

Jeg elsker Jesus for han elsket meg først.  1. Joh. 4.19

Han er veien, sannheten og livet. Joh. 14.6

shell.blomsteranne.sjø-anne